miercuri, 18 mai 2011

efectele aromaterapiei

Aromaterapia este un tip de tratament cu substante aromatice care utilizeaza parfumuri provenite din plante, cu scopul de a oferi atat corpului, cat si spiritului o mai buna stare de sanatate. Dintre efectele induse se pot enumara cele de calmare, de stimulare, antiflogistice si altele
Cu ajutorul acestora, s-a practicat inca din vechime procesul de revitalizare a pielii. Se spune ca pentru a avea pielea frumoasa, Cleopatra se imbaia in apa cu esente de trandafir. Aceste efecte medicinale continua sa fie impartasite si in zilele noastre.
In Franta, tratamentul curativ pe baza de plante face parte din sistemul medical general, iar aromaterapia este deasemenea recunoscuta ca fiind o componenta a acestuia.
In mod firesc, uleiurile esentiale sunt administrate ca si medicamente, existand regulamente stricte, iar in institutiile publice este obligatorie analiza compusilor.
Se pot utiliza fie pe cale orala, servite ca ceai, fie prin ardere cu efect odorizant, fie prin masaje sau se pot folosi sub forma de spray cu actiuni antiseptice etc.
In ultimii ani, astfel de plante au inceput sa circule tot mai mult si in Japonia. In domeniul medical, exista locuri unde ele se utilizeaza in vederea obtinerii efectului de relaxare in cazul nasterii sau de recuperare, dupa nastere. Deasemenea, nu se pot trece cu vederea nici efectele benefice induse de aceste plante si in domeniul dermatologic. Solutia tonica pe baza de extracte de musetel, precum si ceaiul de plante pentru obtinerea unui somn linistit sunt foarte eficiente.